Surzii au protestat în centrul Clujului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi nu au putut scanda, protestatarii şi-au spus păsurile în limbajul surdo-mut
Deşi nu au putut scanda, protestatarii şi-au spus păsurile în limbajul surdo-mut

Peste o sută de persoane surdo-mute au protestat, astăzi, în Parcul Ştefan cel Mare din Cluj-Napoca, cerând demiterea preşedintelui filialei judeţene a Asociaţiei Surzilor, Bogdan Gelu, pe care l-au acuzat că nu a gestionat corespunzător fondurile instituţiei şi i-a ameninţat pe unii membri.


Protestatarii s-au adunat în parc având cu ei bannere şi pancarte pe care scria "Jos preşedintele Bogdan Gelu", "Demisia Bogdan Gelu", "Ne-am săturat să îţi tot baţi joc de noi, ruşine ţie că ne faci animale", "Suntem nemulţumiţi”.

Ei au făcut o listă cu 166 de semnături pentru demiterea lui Bogdan Gelu, pe care l-au acuzat că i-a ameninţat pe unii membri ai asociaţiei şi că a folosit în alte scopuri sumele destinate reparării sediului filialei.

Participanţii la protest s-au îndreptat spre sediul filialei şi au cerut explicaţii atât preşedintelui filialei, Bogdan Gelu, cât şi preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Mihail Grecu, prezent la Cluj pentru clarificarea situaţiei.
Bogdan Gelu a respins acuzaţiile şi a afirmat că protestul a fost iniţiat de persoane care "refuză să colaboreze pe tema înfiinţării unui club sportiv".

"Primăria clujeană a oferit puţini bani pentru reparaţia clădirii şi de aceea lucrările au stagnat. Eu am făcut o mulţime de lucruri pentru asociaţie, am ajutat membrii din punct de vedere social, i-am ajutat să îşi găsească locuri de muncă. Nu am primit până acum nicio reclamaţie oficială legată de activitatea mea. Protestul a fost declanşat de persoane care refuză să colaboreze pe tema înfiinţării unui club sportiv", a precizat Gelu.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, Mihail Grecu, prezent astăzi la Cluj, a afirmat, la rândul său, că Gelu poate fi demis doar de către Adunarea Generală a filialei Cluj a asociaţiei.

"Situaţia de la Cluj este încordată, dar trebuie respectat statutul. Conform acestuia, vom discuta cu protestatarii şi vom analiza cu echipa de control de la Bucureşti care e situaţia. Doar Adunarea Generală a filialei Cluj poate să decidă demiterea preşedintelui Bogdan Gelu", a explicat Grecu.

Filiala Cluj a Asociaţiei Surzilor numără peste 400 de persoane.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite